top of page
Screenshot 2023-05-03 at 21.36.29.png

TÓTH SÁMUEL CSAABA

Karmester, korrepetitor, zongorista

ÉLETRAJZ

1989-ben született Kolozsváron. Középiskolai tanulmányait a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában végezte, klasszikus zongora szakon. Ezt követően felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem klasszikus zongora szakára. 2013-ban oklevelet szerzett zongoraművész, zongoratanár és korrepetitor mesterképzéseken. Frissdiplomásként került a Magyar Állami Operaház korrepetitorai közé, ahol nem sokkal később a próbákon kipróbálhatta magát vezénylő korrepetitorként is. Ez indította el a karmesteri pályán, újrakezdve tanulmányait a Zeneakadémián, ezúttal karmester szakon, Medveczky Ádám, Ligeti András és Ménesi Gergely vezetésével.
2019-ben sikeresen debütált karmesterként a Magyar Állami Operaházban, ahol azóta is rendszeresen nyílik alkalma opera- és balettelőadások vezénylésére. 2021-ben felvételt nyert majd egy éven keresztül volt aktív hallgatója Hamar Zsolt Collegium Symphonicum Hungaricum postgraduális karmester képzésének.

2022-ben mester diplomát szerzett a Zeneakadémia karmester szakán, majd ez év szeptemberében felvételt nyert a Pécsi Tudományegyetem doktori iskolájába. 

2022. októberben vendégszerepelt Japánban az Operaház társulatával, ahol Mozart: A varázsfuvola című operáját vezényelte, 2023-ban Donizetti: A csengő c. operájának karmestere, korábban vezényelte a Mozart: A színigazgató, Menotti: A telefon, Donizetti: Szerelmi bájital, Kodály: Háry János c. operákat.

A Magyar Állami Operaházban több balettet is vezényelt, úgymint Aszafjev: A bahcsiszeráji szökőkút, Csajkovszkij: A diótörő, A rosszul őrzött lány. 

Magyarországon olyan szimfonikus zenekarokkal dolgozott, mint MÁV Szimfonikus Zenekar, Duna Szimfonikus Zenekar, Győri Filharmonikus Zenekar, Szombathelyi Szimfonikus Zenekar, Miskolci Szimfonikus Zenekar, Magyar Virtuózok Kamarazenekar.

Jelenleg a karmesteri munkán kívül vezető korrepetitorként dolgozik a Magyar Állami Operaházban, koncerteken rendszeresen közreműködik az intézmény művészeivel, mindemellett a Pécsi Egyetem óraadó tanára.

Liszt Rigoletto Parafrázis

KRITIKÁK/AJÁNLÁSOK
 

 

„Sokoldalú tehetsége, figyelemreméltó muzikalitása megmutatkozott az évek során...

Rendkívül igényes, ambiciózus, elismerésre méltó munkamorálja ösztönzően hat az őt körülvevőkre. Minden kolléga pozitívan áll hozzá, kitűnő véleménnyel vannak róla és szívesen dolgoznak együtt vele, ami egy jó karmester ismérve.”

Kovács János

Liszt Ferenc, Kossuth és Prima Primissima díjas karmester,

a Magyar Állami Operaház mesterművésze

 

 

„Nagyon jó adottságú karmester, kiváló muzsikus. Technikája lényegre törő, tiszta és világos...”

 

Medveczky Ádám 

Karmester, címzetes egyetemi tanár

 

Hamarosan...

KONCERTEK
 

bottom of page